sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tuuletonta hupia up n' SUP

Loppuloman saikin kitekamat olla auton täytteenä, kun ei tuulia ollut Välimeren rannoilta poistumisen jälkeen. Suuntasimme Italian Garda-järvelle mutkaisten vuoristoteiden ja kirkkaan veden äärelle.
Vesille oli päästävä viilentymään kuumasta rannasta, ja löysimme SUP vuokraamon, 15 eurolla lunastimme laudat neljäksi tunniksi.Suppailu tuntu heti tosi helpolta ja luontevalta, alatuuleen lasketeltiin pitkin Gardaa täydessä auringon paisteessa. Kumpikaan ei ollut ennen tätä suppaillut ja hauskaahan tuo olikin, ehkä tämmöinenkin lauta joskus meille löytää tiensä.


SUP ja Garda
 Aika yllättäen tuuli yltyi ja järven toiselle puolelle ilmestyi muutama leija, ja sitten tusina tai pari lisää. Kauhea urakka oli meloa ylätuuleen, varsinkin kun aallot kasvoi nopeasti reippaan kokoiseksi, matkaa oli tultu alatuuleen meinaa reilu tunti.
Mentiin seuraamaan kitemeininkiä, ja aika hurjan näköstä touhuahan se oli. Kitekoulut kuskaavat porukkaan keskelle järveä, josta venestä lähtö. Venekyydin voi varata edellisenä päivänä. Lisäksi löydettiin yksi kohta, jossa pääsi rannalta lähtemään maksua vastaa. Rannalta lähtö edellytti kolmostason korttia, rannan henkilökunta nosti ja laski leijat.
Ohi olisi ajettu ilman tätä tienvarsi-kylttiä

Alue alkoi tältä kyltiltä, ja loppui sinipaitasen tyypin kohalla.

Leijat nätissä nipussa
Niin villiltä kuin tuo systeemi vaikuttikin, näytti se toimivan. Keskellä oli leijojen nostopaikka, jossa pysty vetämään narut suoraksi alikulkutunneliin ja leija nostettiin siitä vuorollaan ylös.
Matkalaisilla oli jo kiirus kotio päin, niin jäi Garda kiteilyt kokematta. Ja olisi muutenkin jäänyt, koska seuraavana päivänä ei sitten enään noussutkaan samanlainen tuuli.

Matkamme vei seuraavaksi kohti Itävaltaa, ja sattumien kautta Insbruckista varattu majoitus oli ylibuukannut ja jäätin ilman yösijaa. Taas karttaa tihrustaen ajettiin eteenpäin ja päätettiin käydä tsekkaa motarin vieressä oleva järvi, jos johonkin rannalle oli teltan saanut pystytettyä. Paikka oli Saksan puolella Chiemsee (Kartta Chiemsee). Ilta jo hämärty kun päästiin paikalle ilta yhdeksän maissa, ja mitä hittoa, kaikki rannat olivat aivan tupaten täynnä, oltiin  saavuttu saksalaisten suosikki lomapaikkaan. No ei muuta kuin pullo viiniä kainaloon ja mukaan rannalle, viimein kömmimme auton takaosaan nukkumaan. Aamulla herättiin tähän näkymään:
Chiemsee, Saksa
Aamupalaa etsiessämme, löysimme myös urheilukaupan jonka ikkunassa komeili kasa kitekamoja. Ilma oli aivan nollassa, joten pursiseuraan ja sieltä Suppilaudat vuokraan. Vuokraaja kertoi meille, että kyllä täälä myös kiteillä saa, kun kelit osuu kohille. Salzburgiin oli tästä matkaa noin 30 kilometriä, joten sinne matkustavat, pistäkää tämä paikka mieleen. Järvi oli aivan flätti ja lämpötilakin nousi kolmeen kymppiin, pari tuntia suppailtiin ja sen jälkeen kelluttiin päiväunilla pumpattavalla patjalla. Rannasta oli joissakin paikoissa matalaa lähemmäs sata metriäkin, hitsi kun ois sattunu tuulta tähän päivään, ois ollu upea mesta kiteillä!
Alppimaisemat taustalla ja parhaat mahdolliset olosuhteet suppailuun

Lomalaiset

 Kovasti katteltiin tuuliennusteita vikat päivät kun suunnattiin kotiakohti, jos oltaisi poikettu Gdanskiin, Jurmalaan tai Pärnuun, mutta ei suonut kelejä enään Itämerelle.

Upea loma ja paljon jäi vielä löytämättömiä spotteja matkan varrelle. Ensi kesänä matkataan ainakin Tanskaan ja ties minne muualle. Mutta ylihuomenna aukeaa taas Seekret ja syystuuletkin alkaa pikkuhiljaa puhaltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti